VPP tegoed aanvragen en aankoppelen in Apple School Manager

Voor het aankopen van betaalde app licenties in Apple School Manager (ASM) is een betaalmethode vereist. Naast creditcard betaling is het aankopen van een VPP tegoed ook een mogelijkheid. Dit VPP tegoed kan je kopen via Cloudwise. Hiervoor kan de onderstaande procedure worden gevolgd:

1. Geef de bestelling door aan Cloudwise en lever hierbij de volgende gegevens aan:

- First Name: Vul hier je voornaam in
- Last Name: Vul hier je achternaam in

- Email Address: Vul hier een Apple ID in waarop je mail kunt ontvangen. Bij voorkeur is dit een beheerd Apple ID wat is aangemaakt in Apple School Manager waar in het E-mail veld een werkend e-mailadres is ingevuld. Op dit mailadres ontvang je namelijk een mailtje dat er tegoed is gekocht. Later heb je dit Apple ID nodig om het tegoed te downloaden.

- Company Name: De naam van de school/stichting

- VPP Credit amount: Gewenst bedrag in euro's

2. Wanneer het tegoed is aangekocht ontvang je op het e-mailadres wat aan het Apple ID is gekoppeld een mailtje dat er tegoed is aangekocht. Dat mailtje ziet er als volgt uit:

3. Wanneer je bovenstaande mail hebt ontvangen klik dan de link aan uit de mail. De webbrowser opent een pagina van Apple waar je het VPP tegoed kunt downloaden. Log hier in met het Apple ID wat je bij de aanvraag hebt gebruikt. Wanneer je bent ingelogd zie je onderstaande pagina.

Download de bestelling. Het is een .csv bestand wat wordt gedownload. Open dit bestand. Je ziet in dit bestand veel tekst staan. In deze tekst staat de zogenaamde Redemption Code. Dit is de feitelijke inwisselcode waar het tegoed aan is gekoppeld. Deze code heb je nodig.

Het gaat om de onderste regel, de een-na-laatste code. In het geval van bovenstaand voorbeeld gaat het dus om HGM7895HJSKWPN. Kopieer de juiste code uit jouw gedownloade .csv bestand, deze heb je nodig in de volgende stap.

Je moet straks inloggen bij Apple School Manager met het account waaraan je daadwerkelijk het VPP tegoed wilt koppelen. Je koppelt het gekochte tegoed maar aan één account! Houd hier rekening mee. Alleen het Apple ID waarop het tegoed is gekoppeld kan gebruikt worden om betaalde apps aan te schaffen.

Tip:

Vaak worden hier speciale VPP accounts (Apple ID's) voor aangemaakt zodat het tegoed niet aan een persoonlijk account hangt. Dit is eigen voorkeur uiteraard. Cloudwise kan je hierin adviseren.

4. Login bij Apple School Manager met het VPP account (Apple ID) waar je het tegoed wilt aankoppelen. Ga linksonder naar Voorkeuren

5. Ga naar Betalingen en facturatie

6. Bij Betaalmethode klik je op de knop Voeg Toe

Selecteer Betaalmethode "Geen" en vul de verplichte vakken in (Naam, Land)

Klik op Bewaar

7. Bij Winkelkrediet klik je op de knop Voeg Toe

Vul hier nu de code in die je in stap 4 uit het .csv bestand hebt gehaald.

8. Je tegoed wordt nu aan dit account gekoppeld. Je kunt nu betaalde apps kopen! Dit gaat op dezelfde manier als gratis apps.