Nieuw ticket Mijn tickets
Welkom
Inloggen  Aanmelden
Open navigation

Jamf School - Profiel - Wifi

Je kan op de iPads een “Wifi profiel” instellen, hiermee bepaal je met welke wifi netwerken een iPad mag verbinden.

Stappen:

1. Login op Jamf School (jamfcloud.com)

2. Ga naar “Profielen > Overzicht”

3. Klik op “Maak een profiel aan”. Sommige Jamf School omgevingen hebben al een bovenschools profiel, dit betekent dat een profiel per school (waarschijnlijk) niet nodig is.

4. Selecteer de optie “Apparaatinschrijving”

5. Geef een Profielnaam op (bijv. “Wifi”)

6. Klik op Volgende

7. Klik op Voltooien

8. Klik op het aangemaakte profiel (bijv. “Wifi”)

9. Scroll naar beneden en klik onder “General payload” op “Wifi”

10. Klik op Configureer (indien aanwezig)

11. Selecteer bij “Netwerkinterface” de optie “Wi-Fi”

12. Vul bij “Netwerk-SSID” de netwerknaam in waarmee de iPads moeten verbinden

13. Vink de optie aan “Verbind automatisch met het doelnetwerk”

14. Vink de optie aan “Schakel willekeurige MAC-toewijzing uit”

15. Selecteer bij “Beveiliging” de optie “WPA / WPA 2”

16. Vul bij “Wachtwoord” het netwerkwachtwoord in

17. Selecteer bij “Proxytype” de optie “Geen”

18. Selecteer bij “Fast Lane QoS-markeringen” de optie “Sta alle apps toe”

19. Klik op Bewaar

20. Scroll naar boven “Bereik” en selecteer je apparaatgroep

21. Klik op Bewaar