Jamf School - Profiel - Apps Blocklist

Je kan op de iPads de ingebouwde iPad apps en beheerde iPad apps toevoegen aan een “Apps Blocklist”. Deze blocklist kun je dan toevoegen aan een specifieke apparaatgroep.

Stappen:

1. Login op Jamf School (jamfcloud.com)

2. Ga naar “Profielen > Overzicht”

3. Klik op “Maak een profiel aan”

Sommige Jamf School omgevingen hebben al een bovenschools profiel, dit betekent dat een profiel per school (waarschijnlijk) niet nodig is.

4. Selecteer de optie “Apparaatinschrijving”

5. Geef een Profielnaam op (bijv. “Apps Blocklist - Groep 1a”)

6. Klik op Volgende

7. Klik op Voltooien

8. Klik op het aangemaakte profiel (bijv. “Achtergrond - Groep 1a”)

9. Scroll naar beneden en klik onder “iOS Payload” op “Veilige lijst en blokkeringslijst”

10. Klik op Configureer (indien aanwezig)

11. Selecteer bij “Apps op veilige/blokkeringslijst plaatsen” de optie “Beperk apps en categorieën op blokkeringslijst”

12. Scroll naar “Apps op de blokkeringslijst” en klik op “Voeg app toe”

13. Klik op een ingebouwde iPad app of een beheerde iPad app

14. Klik op Bewaar

15. Scroll naar boven “Bereik” en selecteer je apparaatgroep

16. Klik op Bewaar